al contingut a la navegació Informació de contacte

Primavera

ASTRONOMIA AL SOLSONÈS: REGALA'T UNA NIT D'ESTELS

La tercera sortida, ja a la primavera, tindrà lloc el dia 20 d'abril de 2023. Serà una expedició nocturna a Lladurs amb un objectiu: l'observació dels estels, de les constel·lacions, dels planetes, de la lluna.
El nombre de participants serà limitat. Caldrà venir amb roba d'abric per aguantar bé tota la sessió. Sobretot, amb un calçat de rigorós hivern.

El programa és el següent:
  • Activitat a l'aire lliure per aprendre a conèixer les constel·lacions, identificar planetes i altres astres i veure passar la història de la humanitat a través dels noms dels estels.
  • Una vegada ja situats observarem amb un potent telescopi el gran cúmul d'Hèrcules, l'estel doble Cor Caroli, el cúmul de Perseu i una galàxia a l'Ossa Major.
  • Coordinació: Jordi Fraxanet i Nadal
                           Nit01.jpg        
 
Si voleu participar-hi i necessiteu més informació, feu un clic en aquest enllaç.

LA COLÒNIA GÜELL: UN PASSEIG PEL MODERNISME

Aprofitant la bonança en el temps, hem programat una nova escapada. Ha costat, però ho hem aconseguit: el dia 23 de maig de 2023 podrem visitar la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, la colònia modernista més gran de Catalunya, creada el 1890 per l'empresari Eusebi Güell a la seva finca Can Soler de la Torre.
Sens dubte, allò que fa especial la Colònia Güell són els tocs modernistes de les seves construccions, encarregades a arquitectes tan coneguts com Antoni Gaudí  o Francesc Berenguer, que actualment encara es conserven en molt bon estat.

El programa és el següent:
  • A.

                

Si voleu participar-hi i necessiteu més informació, feu un clic en aquest enllaç.

Document Actions