al contingut a la navegació Informació de contacte

Benvinguda

Socis i sòcies de l'Aula:

El primer trimestre ha passat volant davant dels nostres ulls. L'hivern s'ha despertat: temperatures gèlides, boires, poqueta neu i escasses precipitacions, de moment. Més raons per subratllar el fet que la natura ens segueix enviant missatges.

No fa massa que us hem enviat el díptic corresponent al Segon Trimestre del curs 2023-2024. També l'hem penjat a la pàgina web per si us el voleu descarregar. De totes maneres trobareu les activitats programades si us aventureu a desplegar el menú Conferències i el menú Sortides. A més, el resum complet amb informació addicional és a Actualitat / Agenda.

Els temes que es tractaran a les diferents conferències són variats i interessants: política, història, música, .... Volem subratllar que dedicarem dues sessions a exposar sis treballs de recerca: tres vindran de l'escola Arrels II i uns altres tres, de l'Institut Francesc Ribalta, tots ells seleccionats acuradament del professorat d'ambdós centres. Són el resultat de moltes hores de feina per part d'aquest jovent solsoní que es fa camí darrera nostre: val la pena que comptin amb el nostre més decidit recolzament.

A més, estem preparant dues sortides culturals. No és fàcil lligar tots els caps, per la qual cosa us anirem informant puntualment quan tinguem tancats els programes.

La primera per al dia 5 de febrer a Barcelona. Al matí farem un recorregut singular, una ruta urbana per alguns hotels amb història: coneixerem on es van allotjar Einstein, Dalí o Andersen, com van ser les nits boges dels Beatles, i on van descansar Chopin o Buffalo Bill. El nostre guia serà David Revelles, periodista i escriptor, amb el qual aprendrem que viure en un hotel és el més proper a concebre la vida com una novel·la, com deia Bertolt Brecht. I a la tarda, una altra sorpresa: assistirem a un concert de sardanes al Palau de la Música, però no un concert qualsevol, sinó un concert amb un cert regust solsoní.

La segona excursió serà el 14 de març i ens traslladarà al Museu de Badalona, on farem una visita també guiada, i a un teatre barceloní on gaudirem d'una obra que procurarem que sigui del gust de la majoria. Ja n'anirem parlant.

Acabarem el trimestre amb un espectacle poètic i musical: Els llops d'Àngel Guimerà, on es barrejaran la poesia d'aquest escriptor amb el so de la tenora de Valentí Maymó.

Bé, esperem poder gaudir de nou d'un trimestre fantàstic i també confiem comptar amb la vostra presència a totes les activitats que hem organitzat.

Salut!!

La Junta