al contingut a la navegació Informació de contacte

L'oïda i les ajudes auditives

Com funciona l'oïda?
Com funciona l'oïda?

DIVENDRES 15 NOVEMBRE 2024

En el marc del cicle de conferències de l’Aula d’Extensió Universitària de Solsona, el professor Genís Cardona i Torradeflot va impartir la conferència EL SENTIT DE L’OÏDA I LES AJUDES AUDITIVES el passat dijous 31 d’octubre, al casal Cívic i Comunitari Xavier Jounou de la ciutat.

En Genís Cardona i Torradeflot és diplomat per la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa – UPC (1992), on actualment exerceix com a professor. És màster i doctor en Optometria i Ciències de la Visió per la University of Manchester Institute of Science and Technology (1996).

Conferència molt interessant en què, davant d’un públic assistent d’unes  75 persones, va tractar sobre com funciona l’audició, de les principals causes que provoquen la seva disminució, de què fer quan l’audició no funciona prou bé i, per acabar, va parlar dels diferents tipus d’audiòfons amb el seus avantatges i les seves limitacions.

Al final, com a resum, va ressaltar com a important i a tenir en compte a l’hora de posar-nos un audiòfon les següents idees:

  • Demanar informació el més detallada possible de cada audiòfon, de les seves prestacions, de per què n’hem de portar un o dos ..., quin és el nivell de tecnologia que ens proposen i per què.
  • Demanar exactament quina és la pèrdua auditiva que patim, i quines són les nostres necessitats auditives.
  •  Programar molt bé l’audiòfon. Això ho ha de fer el professional i possiblement el primer dia no ho encertarà, per tant hi haurem de tornar diverses vegades perquè l’ajusti.

De totes maneres, amb els audiòfons difícilment aconseguirem la mateixa qualitat auditiva de quan érem joves, encara que la tecnologia està avançant molt ràpidament. Els audiòfons d’ara no s’assemblen als de fa tan sols deu anys.