al contingut a la navegació Informació de contacte

Els nostres fills i els llibres

Màrius, juguem amb la llengua?
Màrius, juguem amb la llengua?

DIUMENGE 22 GENER 2023

El dijous 12 de gener, l'Aula va iniciar el segon trimestre amb la conferència ELS MEUS FILLS O NETS NO LLEGEIXEN, amb un ponent de renom com és en Màrius Serra i Roig, llicenciat en Filologia anglesa, escriptor i periodista.

"És un fet: els nens no llegeixen o no llegeixen prou. Si busquem uns perquès una mica menys còmodes a l'acusació típica de qui apunta als nens, potser trobarem altres culpables. Hi ha massa cases en què no entra mai un llibre, hi ha milers de llicenciats sense biblioteca, hi ha molts pares que no llegeixen ni el diari i després els sorprèn que els fills facin el mateix. També hi ha culpes públiques, de l'escola i de l'Estat, i de la nostra cultura". Sobre aquesta idea va basar la seva xerrada.

Una conferència engrescadora, divertida, interessant, simpàtica, que va fer passar una bona estona a tots els assistents. La idea principal que va transmetre va ser que amb els nens hem de jugar i gaudir del llenguatge, amb les paraules, per crear una font de plaer nova per a ells.

Dijous que ve, el dia 19 de gener, la conferència que hem programat girarà entorn de LA GUERRA D'UCRAÏNA: CAUSES I CONSEQÜÈNCIES A NIVELL EUROPEU I MUNDIAL, a càrrec de Lluís Massana i Llorens, sociòleg i historiador, professor ja jubilat.

El fet de tractar-se d'un tema de tanta actualitat ens permet de recomanar-vos-el d'una manera especial. Us hi esperem!